Bright-Side Stories

Bright-Side Stories

Niet seffens, niet subiet ... the time is now!

Hello Bangalore!

Juli 2013Posted by Linda Sun, August 25, 2013 20:14
Het was warm bij aankomst op de luchthaven in Bangalore. Bij ons eerste verblijf in april was het ook al zwoel. Aangenaam en toch weer niet. Als je er een lange vliegreis hebt op zitten, wil je van jezelf niet weten hoe je voor anderen ruikt en verlang je eigenlijk gewoon naar een verfrissende douche. Maar in plaats daarvan moet je nog door een zenuwachtige opeengepakte zwetende massa. Mensen die er stuk voor stuk even vermoeid uitzien als jezelf, en die volgens je eigen goed werkende reukorgaan inderdaad een uur in de wind stinken! Dat bevestigt dan ook weer de vermoedens over jezelf ;-)

Daarna voorbij de strengkijkende en vooral vragende douane: ‘What is the purpose of your visit?’. Bij de afhandeling van de bagage kruipen de minuten als waren het uren.

En toch was ik fris, alert. Mijn brein draaide op volle toeren. Want hier startte het
avontuur echt. Vanaf nu ging een compleet nieuwe wereld open … Voet aan land zetten in onze nieuwe thuisstaat. Het voelde raar. Maar ik had er zin in.


Wachten, wachten en nog eens…

Onze vlucht met British Airways liep veel vertraging op. Eerst vertrokken we in Brussel al ruim een uur later richting Londen. Dat betekende bijgevolg ook minder tijd om over te stappen. Maar het moest volstaan. Ware het niet dat ze net mijn handbagagekoffertje eruit pikten voor een grondige controle.

Mijn eigen fout. Je weet dat je alle elektronische toestellen (gsm, pc, fototoestel, …) uit je koffer moet halen en apart door de scanner moet sturen. Ik was in Londen echter even uit het oog verloren dat er naast mijn notebook ook nog een Ipad in mijn handbagage stak. Lap! Prijs natuurlijk! De scanner had het gezien.

De persoon die de controle voor haar rekening nam was écht zo’n geblokte Britse mansvrouw, om schrik van te krijgen! Alles moest uit mijn koffer én open … Tot ze bij een enveloppe kwam met opschrift ‘Pas opendoen in India’. We hebben zo meerdere enveloppen van vrienden gekregen bij ons afscheid. Leuk, maar we hebben die dus ook echt bewaard tot India, he.

Voor de vrouw was dit een probleem. Wie nam nu een enveloppe mee op het vliegtuig zonder de inhoud ervan te kennen? Ik wou hem absoluut niet openen. En dankzij wat charmerende uitleg heb ik ‘Gestapo-Heidi-Helga’ dan toch kunnen verwurmen. Ze snauwde nog wat dingen die ik niet kon verstaan. Maar het kon mij niet meer schelen. Weg hier! We moesten een vliegtuig halen!


Kind op de kermismolen

Maar ook het volgende vliegtuig nam onmiddelllijk vertraging. Toen iedereen was ingestapt hoorden we een luide gil van een moeder. Een wanhopige rauwe oerkreet! Haar zeer kleine baby vertoonde serieuze ademhalingsproblemen en werd in allerijl naar voren gebracht waar er zuurstof werd toegediend. Men wou geen risico’s nemen, dus was het wachten op de dokter. Na een dik uur besloot men dat het gevaar te groot was, en zou de baby naar het ziekenhuis in Londen worden gebracht. De hele familie verliet dus het vliegtuig. Dit betekende ook dat hun koffers terug uit de bagageruimte moesten. Kortom … ons vliegtuig vertrok 2u later dan gepland.

Ronny en ik hadden het geluk om ‘business’ te vliegen. In onze coupé betekende wachten voor vertrek vooral dat ze 2 keer extra met de champagnefles passeerden en voor een versnapering zorgden. Ons hoorde je dus niet klagen. Ik liet vanaf nu alles op me afkomen. In India zou ik nog wel zwaardere stunten meemaken en meer met ‘wachten’ geconfronteerd worden (ahum).

Toen we eindelijk opstegen had ik intussen al alle elektronica en tools rondom mij uitgeprobeerd, vergezeld van kleine gilletjes. ‘Kijk, Ronny … kijk!’ Een meisje op de kermismolen! Ik doe dat nooit ‘business vliegen’ en ik vind dat zelfs absurd. Waarom moet er onderscheid zijn? Maar onder het mom van ‘zo’n verhuis is toch wel een sterk emotioneel gegeven’ genoot ik er voor een keertje van. Met volle teugen. De stewardess moest lachen: ‘You are gorgeous!’ riep ze me toe.

Nu, mijn belangrijkste ontdekking was toch wel dat ik van mijn seat en voetstoel een volledig bed kon maken. Dat zou goed van pas komen, want van slapen was er die nacht niet veel in huis gekomen.

Tijdens deze trip heb ik eindelijk(!) de film ‘Django Unchained’ gekeken en mij verkneukeld in de puike acteerprestaties van Christophe Waltz. Wat zie ik die man toch graag spelen! En daarna heerlijk geslapen. Heb van de hele vlucht uiteindelijk niet veel gemerkt. Behalve dat het bed toppie was.


No problem, sir

Het was 6u ’s morgens, plaatselijke tijd toen we de caddy met onze valiezen naar buiten duwden op Bengaluru Airport. ‘You want taxi, sir?’ Vandaag liepen we de hordes opdringerige taxichauffeurs straal voorbij. Onze ‘driver’ stond ons al op te wachten.

Ronny kende hem al. Hij verbleef in juni al 3 weken in India. Maar voor mij was het de eerste kennismaking met ‘RAM’, onze chauffeur. Ronny en ik zullen in Bangalore niet zelf kunnen autorijden. Te gevaarlijk. Het verkeer is een chaos. Zoiets geloof je pas als je er zelf geweest bent. We hebben dus een wagen mét chauffeur. Dat voelt voor mezelf heel raar aan. Mijn auto is altijd een beetje mijn vrijheid geweest. En nu ben ik ineens afhankelijk van een persoon. Ram, dus.

Ram was er al vanaf 23u ’s avonds. Hij had onze aankomsttijd verkeerd doorgekregen … en met alle vertragingen erbij had hij dus de hele nacht doorgebracht op de luchthaven. Arme man. Hij was stikop. Het was niet onze schuld … maar we voelden ons toch behoorlijk gegeneerd.

Daarbij kwam nog dat wij behoorlijk veel bagage bij hadden. Ronny’s megagrote fietskoffer moest bovenop de wagen op een draagrek. En alhoewel Ronny de driver hiervoor gewaarschuwd had, had deze geen touwen of gespen mee om dingen bovenop te bevestigen. Maar hij zag er absoluut ‘no problem’ in. ‘We leggen dat ding er gewoon bovenop en vertrekken’, zei hij. ‘I will drive very slowly, sir.’

Ja, ja zoiets kon misschien in zijn wereld, … maar niet in de onze. Stel je voor dat bij bruusk stoppen dat ding van je dak schoot. En dan dacht ik vooral aan de weggebruikers rondom ons. Ik vergeet nooit het verhaal van een koppel in mijn geboortedorp dat na een vakantie aan zee met twee auto’s naar huis reed met een surfplank bovenop één van de wagens. De surfplank kwam los en schoot recht in de ruit van de andere wagen. De man heeft het ongeval niet overleefd. Ik huiverde toen ik eraan dacht. No way, die koffer ging niet los op het dak. Ronny wist dat hij ergens gespen mee had. Na een tijdje zoeken vond hij ze … uiteraard in de laatste koffer die hij opende.

Bij aankomst aan ons appartement kreeg Ram meteen vrij tot ’s avonds, zodat hij wat kon bijslapen. Tegen de avond zouden we iets gaan eten en moest hij terug present zijn

  • Comments(7)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Vera Fri, August 30, 2013 19:12

Ik ben ook begonnen met lezen... geweldige verhalen. Ik ga je zeker blijven volgen :-)

Posted by nonkel uit geel Fri, August 30, 2013 04:15

mooi Linda. blijven doen . Je maakt me blij met je verhalen. X Grtjes aan Ronny.

Posted by Christel Mon, August 26, 2013 23:31

Geweldig! Zalig! Ontspannend! Ik had zo een plezier dat ze zich hier afvroegen wat ik aan het doen was (ha ha). To be continued....

Posted by Sandra broux Mon, August 26, 2013 02:24

Super linda........heerlijk leesvoer.......doe zo voort 😍

Posted by Tomoko Mon, August 26, 2013 02:15

Dit vraagt voor meer! Can't wait!!!

Posted by mia vancraybex Mon, August 26, 2013 02:06

proficiat Linda,gewoon fantaschtisch hoe jij verhalen kunt schrijven,maar daar je carriere van ,je hebt het talent of gave nu eenmaal!!!!

Posted by Jocelyne Mon, August 26, 2013 00:25

Amaai Linda, wat een verhaal! Ik ben echt nieuwsgierig naar het gevolg, precies een boek aan het lezen :) Laat vervolg maar komen. Groetjes vanuit Belgie